با افزایش گسترش اسلام، تفاوتهای قرائتی میان مناطق مختلف باعث شد تا فرایند یکسانسازی مصاحف در دوران خلافت عثمان با هدف ایجاد وحدت در قرائت قرآن انجام شود.
تفسیر و علوم قرآن
چرایی ملال آور بودن قرائت قرآن برای برخی خاورشناسان
خاورشناسان با توجه به شناختی که از کتاب مقدس دارند، توقع دارند که قرآن نیز همچون آنها کتابی تاریخی باشد حالآنکه قرآن کتاب هدایت و انسانسازی است نه تاریخی.
قرآن و قواعد ادبیات عرب
دستور زبان مدوّن عربی، بعد از نزول قرآن و با آموزش امام علی (ع) انجام شد. لذا اگر در مورد صحت ادبی جمله یا قواعد دستوری اختلاف شد، مرجع و ضابطه قرآن است
قرآن و انتساب هامان
«هامان» در کتاب مقدس و داستان «اِسْتِر» به دوران خشایارشا نسبت داده شده است، اما قرآن او را فردی در زمان فرعون معرفی کرده است.
زمان جمع آوری قرآن
بررسی سیره و سنّت پیامبر اکرم(ص)، شواهد تاریخی و ادله عقلی و نقلی نشان میدهد که قرآن در عصر ایشان بهصورت مکتوب وجود داشته است.
راستی آزمایی قصه سامری در قرآن و عهدین
قرآن و عهدین، درباره سازنده گوساله زرین با هم اختلاف دارند. مطابق عهدین حضرت هارون(ع) گوساله را ساخت؛ اما قرآن از ساخت آن توسط شخصی به نام سامری خبر داده است.
چرایی نیاز قرآن به تفسیر
چرایی نیاز قرآن به تفسیر مسئله ای تک بُعدی نیست و باید آن را دستکم از سه بُعد مختلف مثل ابهام عمدی یا ارجاع دادن به راسخان در علم مورد بررسی قرار داد.
ادله مصونیت قرآن از تحریف از نگاه شیعه
ادعای اعتقاد شیعه به تحریف قرآن، کاملاً بیاساس است. شیعه، قرآن را بهعنوان کتاب الهی کامل و مصون از هرگونه تغییر و تحریف میداند و به آن اعتماد کامل دارد.
نقد شبهه عدم تدوین قرآن در عهد پیامبر صلی الله علیه و آله
مطابق گزارههای متعدد تاریخی، قرآن در عصر نبوی بهصورت مکتوب وجود داشت و پیامبر خدا پس از دریافت وحی، آن را ابلاغ میکرد و یکی از کاتبان، آن را می نوشت.
علت اختلاف فعل در مؤنث و مذکر بودن در آیات یکسان
قرآن کریم در اوج فصاحت و خالی از هرگونه اشکال نحوی است بهگونهای که پس از نزول قرآن، بهعنوان منبعی متقن برای علم نحو و کاربردهای صحیح الفاظ به شمار میرود.
شبهه تعارض قانون علیت با آیه ۷۴ سوره بقره
معجزه هرگز به معنای به وجود آمدن معلول بدون علت نیست بلکه معجزه یک تغییر استثنایى در نظام عادى و معمولى علل طبیعى است نه استثناء از اصل قانون علّیت که عقلی است.
شبهه اثبات تناقض در قرآن با خطاهای املایی
کتابت قرآن بشری است بنابراین بر فرض اثبات وجود تناقض در نوشتار و رسم الخط قرآن، نه به معنای وجود تناقض در قرآن است و نه با الهی بودن این کتاب منافات دارد.